Spring naar inhoud

Hoe ziet mijn inwerkperiode op de SEH eruit?

Het voortdurend leren van elkaar vinden we belangrijk.

Je bent aangenomen voor de opleiding tot SEH verpleegkundige en hoe gaat het nu verder? Lees hier hoe je inwerkperiode eruit kan zien! Belangrijk om te weten, je inwerkperiode is op maat. 

​ Voorwerkperiode

De voorwerkperiode, voorafgaand aan de opleiding zelf, duurt veelal 3 maanden en soms wat korter. Het hangt af van je opgedane ervaring. We plannen bij de start een introductiegesprek in met je werkbegeleider. Halverwege is er een tussenevaluatie en aan het einde natuurlijk je een beoordeling. Tijdens deze eindbeoordeling kijken we samen met je werkbegeleider, de praktijkopleider en/of de teammanager of je klaar bent om te starten met de SEH opleiding.

Begeleiding

We vinden goede begeleiding heel erg belangrijk. Daarom heb je tijdens je opleiding 2 gediplomeerde SEH verpleegkundigen die als werkbegeleiders fungeren en aan wie je alles kunt vragen en praktijkopleiders waar je op terug kunt vallen. Daarnaast is er nog een heel team aan SEH verpleegkundigen die voor je klaar staan. Zij delen graag hun kennis en ervaring en ook op dit team kun je altijd terug vallen. Je werkt niet alleen met je buddy’s maar met alle collega’s in het team, zodat je leert van iedereen en van elkaar!

Je ziet, we doen er alles aan om je start op de SEH zo fijn en zo goed mogelijk te organiseren, met veel persoonlijke aandacht. Ons motto: je hoeft nog niet alles te weten maar je kan wel alles vragen/overleggen en samen komen we tot een antwoord. 

Op de SEH weten we dat het soms heel heftig kan zijn. Daarom hebben we een afdelingsondersteunend team (AOT) dat je bijstaat tijdens indrukwekkende gebeurtenissen. Ze zijn er om je te helpen met wat je doormaakt, of het nu gaat om een luisterend oor of praktische steun. Je hoeft het niet alleen te doen.

Start voorwerkperiode met introductie dagen

Tijdens de voorwerkperiode heb je de introductie week, een kick off met lesdagen over de acute zorg. Je leert samen met je mede studenten de basisbeginselen van een gespecialiseerde verpleegkundige, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Dus niet alleen in die schoolbank maar ook lekker aan de slag in de praktijk! Je krijgt een (concept) rooster voor de introductieweken en de les dagen, zo weet je alvast waar je aan toe bent. De voorwerkperiode duurt 3 maanden. 

Onboarding

Wij zorgen ervoor dat alle benodigde applicaties aan je ICT account gekoppeld zijn op je eerste werkdag. Verder krijg je je uniform  (als je die nog niet hebt), je badge, je boeken voor de opleiding en krijg een rondleiding in ons prachtige ziekenhuis. En als kers op de taart leer je al je andere collega’s van die dag kennen.  

Visie op leren

Het voortdurend leren van elkaar vinden we belangrijk. In de voorwerkperiode worden dan ook veel lessen gegeven voor en door verpleegkundigen. Denk aan uiteenlopende ziektebeelden, werkwijzen en protocollen, verpleegkundig handelen etc. 

En dan is het zover, de opleiding begint!

Na het goed doorlopen en afronden van de voorwerkperiode dan start de 'echte' opleiding bij het Wenckebach Instituut in Groningen. De opleiding bestaat uit 3 fases en duurt in totaal ongeveer 14 maanden.

En wie beter dan jijzelf kan je leerproces regisseren? Jijzelf! Je hebt van nature een actieve houding dus sluit deze visie daar helemaal op aan.

Chat via WhatsApp