Hoe ziet mijn inwerkperiode eruit?
Het voortdurend leren van elkaar vinden we belangrijk.
Je bent aangenomen voor de opleiding en hoe gaat het nu verder? Lees hier hoe je inwerkperiode eruit kan zien! Belangrijk om te weten, je inwerkperiode is op maat.
Voorwerkperiode
Voorafgaand aan de opleiding start je met een voorwerkperiode van ongeveer drie maanden. Tijdens deze periode maak je kennis met het team, de apparatuur en de werkwijze van de afdeling. Je krijgt een introductiegesprek, een tussenevaluatie en een eindbeoordeling. Samen met je werkbegeleider, praktijkopleider en teammanager bepalen we of je klaar bent om met de opleiding te starten.
Begeleiding
Goede begeleiding is essentieel, zeker in een complexe en uitdagende functie. Daarom krijg je tijdens je opleiding een ervaren werkbegeleider en een praktijkopleider toegewezen. Zij staan voor je klaar met advies en ondersteuning. Ook je collega’s binnen het team zijn er om hun ervaring te delen en je verder te helpen.
We weten dat het werk intensief kan zijn. Daarom kun je rekenen op ons afdelingsondersteunend team (AOT). Zij bieden je een luisterend oor en praktische steun bij ingrijpende situaties. Samen zorgen we ervoor dat je je zeker en gesteund voelt in je werk.
Start voorwerkperiode met introductie dagen
De voorwerkperiode voor de HBO-opleiding tot cardiofysiologisch laborant begint met een introductieweek, waarin je wordt klaargestoomd voor de opleiding. Gedurende deze periode volg je lesdagen die gericht zijn op de basisprincipes van de cardiofysiologie en hartfunctieonderzoek. Samen met je medestudenten leer je de theoretische en praktische aspecten van het vak, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je krijgt een (concept) rooster voor de introductieweken en de lesdagen die betrekking hebben op hartfunctieonderzoek, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten. De voorwerkperiode duurt drie maanden en helpt je om goed voorbereid aan de opleiding te beginnen.
Onboarding
Wij zorgen ervoor dat alle benodigde applicaties aan je ICT account gekoppeld zijn op je eerste werkdag. Verder krijg je je uniform (als je die nog niet hebt), je badge, je boeken voor de opleiding en krijg een rondleiding in ons prachtige ziekenhuis. En als kers op de taart leer je al je andere collega’s van die dag kennen.
Visie op leren
Het voortdurend leren van elkaar vinden we belangrijk. In de voorwerkperiode worden dan ook veel lessen gegeven voor en door verpleegkundigen. Denk aan uiteenlopende ziektebeelden, werkwijzen en protocollen, verpleegkundig handelen etc.
En dan is het zover, de opleiding begint!
Na de voorwerkperiode start dan de 'echte' opleiding. Voor de CCU en de Medewerker interventiecardiologie bij het Wenckebach Instituut Groningen in het UMCG , voor de wondverpleegkundige bij het Erasmus medisch centrum of voor de Cardiologisch laborant bij de bij de LOI (LOI HBO-bachelor Hartfunctielaborant).
En wie beter dan jijzelf kan je leerproces regisseren? Jijzelf! Je hebt van nature een actieve houding dus sluit deze visie daar helemaal op aan.